mandag 30. mai 2011

Snart eksamen

Det er snart tid for min aller siste eksamen. Om ti dagar er eg (forhåpentleg) utdanna førskulelærar. Det ser eg verkeleg fram til. Det er nøyaktig tre veker til eg begynner i jobb, så eg bør stå på den eksamen. Elles får eg eit stort problem. I dag har eg, AK og L vore på skulen og prøvd å få ein oversikt over det vi (ikkje) kan. Det er utruleg mykje å tenkje på etter tre år med pedagogikk, og eg merkar at mykje av det har gått inn det eine øyra og ut det andre. Dette gjeld særskilt det siste året og det er jo det viktigaste. Eg får bruke dei siste ni dagane til effektiv lesing og håpe på at eg får eit tema eg kan mykje om.
Alt dette skal eg kunne noko om den 9. juni

fredag 20. mai 2011

En elefant kom marsjerende..!

Dagen i dag har vore ein innhaldsrik dag. Eg har hatt eksamen i "små barn i møte med verden". Vi fekk utdelt oppgåva for 14 dagar sidan. Sidan då har vi jobba intensivt med å lage eit praktisk-didaktisk opplegg for toddlerane. Det vil seie dei eitt og to år gamle barna. Vi fekk utdelt eit bildekk som vi skulle ta utgangspunkt i. Mi gruppe valte å ha elefantar som tema og landa på at vi ville gje barna ei oppleving av innhaldet i songen "en elefant kom marsjerende". Her er nokre bilete av scena vi lagde til. Eg tok bileta i går, så det manglar litt grønt gras her og der.
"Edderkoppens fine spinn"

Fotspor på vegen inn. Ulike teksturar som stoff, sandpapir og papp


Her bur edderkoppen
Det var ei god oppleving å kjenne at det vi hadde planlagt fungerte så bra som det gjorde. Etter vi ferdige med den praktiske framsyninga, hadde vi ein individuell munnleg del. Den var eg ferdig med klokka halv 11 og då var det tid for venting. Alle måtte vere med på framsyningane til alle gruppene og siste gruppa var ferdig klokka halv 5. Sidan vi hadde venta så lenge, tenkte eg at det var like greitt å vente på å få karakteren også. Så eg har altså vore 11 timar på skulen i dag. Det trur eg er ny rekord!

Det var fantastisk å sjå kva dei andre hadde fått ut av det same utgangspunktet som vi hadde. Det var fire heilt ulike framsyningar, og alle var like spennande å vere med på.

Etter eksamen gjekk eg rett på bibelgruppe. Der fekk vi ein fantastisk rapport om kva Gud gjer i Nepal. Eg vert så glad når eg ser kva eg kan vere med på, sjølv om eg sit heime i eiga stove. Mange menneske tok i mot Jesus som Herre og Frelsar og mange fleire fekk ei berøring av Gud.

Denne helsinga fekk eg av Monica då eg kom heim:

tirsdag 17. mai 2011

Gratulerer med dagen!

I år vert nasjonaldagen feira med eksamenslesing no på dagtid og så skal eg feire med gode venner i kveld! 

Ønskjer dykk ein fantastisk god 17. mai
 
1. Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
På vår far og mor
Og den saganatt som senker
drømmer på vår jord.

2. Dette landet Harald berget
med sin kjemperad,
dette landet Håkon verget
medens Øyvind kvad;
Olav på det landet malte
korset med sitt blod,
fra dets høye Sverre talte
Roma midt imot.

3. Bøndene sine økser brynte
hvor en hær dro frem,
Tordenskiold langs kysten lynte,
så det lystes hjem.
Kvinner selv stod opp og strede
som de vare menn;
andre kunne bare grede,
men det kom igjen!

4. Visstnok var vi ikke mange,
men vi strakk dog til,
da vi prøvdes noen gange,
og det stod på spill;
ti vi heller landet brente
enn det kom til fall;
husker bare hva som hendte
ned på Fredrikshald!

5. Hårde tider har vi døyet,
ble til sist forstøtt;
men i verste nød blåøyet
frihet ble oss født.
Det gav faderkraft å bære
hungersnød og krig,
det gav døden selv sin ære -
og det gav forlik.

6. Fienden sitt våpen kastet,
opp visiret for,
vi med undren mot ham hastet,
ti han var vår bror.
Drevne frem på stand av skammen
gikk vi søderpå;
nu vi står tre brødre sammen,
og skal sådan stå!

7. Norske mann i hus og hytte,
takk din store Gud!
Landet ville han beskytte,
skjønt det mørkt så ut.
Alt hva fedrene har kjempet,
mødrene har grett,
har den Herre stille lempet
så vi vant vår rett.

8. Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Og som fedres kamp har hevet
det av nød og seir,
også vi, når det blir krevet,
for dets fred slår leir.

torsdag 5. mai 2011

Mimring

Bilete fann eg her
For eit år sidan var eg i San Diego og fekk oppleve korleis meksikanarar feirar Cinco de Mayo. Dagen er ei markering av at meksikanarane vann over dei franske styrkjene 5. mai 1862 (Kjelde wikipedia). Dei tilsette i barnehagen laga potluck, det vil seie at alle tok med seg ein matrett kvar. Ein slags korgfest, eller koldtbord om du vil. Det mangla ikkje på spennande rettar. Kjenner at eg saknar USA og All Saints når eg tenkjer på alt det artige vi fekk vere med på.

HAPPY CINCO de MAYO..!







tirsdag 3. mai 2011

Søk først Guds rike..!

Den siste månaden har det vore ei slags bloggtørke hjå meg. Det er ikkje fordi eg har hatt så lite å fortelje, men fordi blogginga har tapt i tidstevlinga med andre og viktigare ting. Alle gode ting er tre, seiast det, difor har dette blogginnlegget tre gode nyhende.

Her er framsida på vidunderbarnet!
Den første er at eg er ferdig OG har levert bacheloroppgåva. Dei tre siste vekene har eg jobba intensivt med å få den ferdig. Det er leveringsfrist i morgon, men eg er heldigvis ferdig og leverte den i dag, så slepp eg vere nervøs for å komme for seint i morgon.


Parallelt med bachelorskriving har eg rydda nokre rom i huset. Det er fordi eg har fått meg ein "flat mate" som det heiter på nynorsk. Mi kjære venninne Monica har flytta inn hjå meg i helga. Det er kjekt å endeleg dele huset med nokon. Dei to første åra trivdes eg veldig godt i mitt eige selskap, men i det siste har eg sakna å ha nokon i huset. No la det seg veldig greit til rette for at Monica kunne flytte inn, og eg er veldig glad for det! Tre år aleine i eit helit hus har sett sine spor og eg har oppdaga at eg har frykteleg mange ting. Difor har det teke lang tid å rydde ut av romma eg ikkje har hatt bruk for. Dei har vore brukt som bod og eg skal seie deg det har samla seg mykje rart i løpet av åra.

Den tredje er for meg den aller største. EG HAR FÅTT JOBB! Eg opplever det som ei gåve frå Gud. Han har sagt i sitt ord at eg ikkje skal vere bekymra for noko (Matteus 6:25-34). Eg skal søkje Hans rike først og så vil Han gje meg alt eg treng. Eg har ikkje vore stressa i det heile for om eg skal få jobb eller ikkje. Gud har gjeve meg ro og fred for at eg skulle få ein god jobb som passer meg bra. No har eg fått akkurat det eg ønskjer meg. Eg skal jobbe på ein småbarnsavdeling, i ein fantastisk fin barnehage med mange gode folk..!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...